Kultainen kurpitsasosekeitto kurkumalla, inkiväärillä ja kanelilla
AINESOSAT
- 2 rkl kookos- tai extra-neitsytoliiviöljyä
- 1 pieni sipuli (85 g)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,5 tl paprikaa
- (20 g tuoretta inkivääriä raastettuna)
- 800 g kurpitsaa
- 1/2 pientä kukkakaalia, vain kukintoja (250g)
- 1,6 litraa vettä
- 2 tl Kultaisen Nesten jauheetta
- ripaus Pink Himalajaa tai merisuolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 1/2 limen mehu
- 1 rkl mantelivoita
Kurpitsan krutonkeja
- 200 g kurpitsaa tai kurpitsaa
- 1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
- ripaus vaaleanpunaista Himalajan tai merisuolaa
TÄYTE
- 3 rkl tuoretta korianteria tai vesikrassia hienonnettuna
- 4 rkl kurpitsansiemeniä
OHJEET
- Esilämmitä uuni 180C tuulettimella / 200C
- Kuori kurpitsa, poista siemenet, laita ne sivuun ja leikkaa paloiksi.
- Kuori sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi, mutta pidä erillään. Raasta inkivääri.
- Jos teet kurpitsakrutonkeja, leikkaa ne paloiksi, lisää oliiviöljyä ja suolaa, aseta uunipellille ja paista uunissa noin 30-40 minuuttia kullanruskeiksi.
- Kuumenna 1 rkl oliivi- tai kookosöljyä pannulla ja kuullota sipuleita varovasti keskilämmöllä 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja keitä vielä 30 sekuntia. Lisää kurpitsan ja kukkakaalin kukinnot. Paista 2-3 minuuttia pehmenemään.
- Lisää liemi, Kultaisen Nesten jauhe, paprika ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.
- Soseuta keitto tehosekoittimella.
- Laita kurpitsan siemenet uunipellille, suihkuta päälle hieman oliiviöljyä, ripaus suolaa ja paista noin 15 minuuttia kullanruskeiksi. Mahdollisuus käyttää kurpitsansiemeniä paketista, jonka paahtaminen vie vain noin 5 minuuttia. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.
- Sekoita limetin mehu (ja mantelivoi) sosekeiton läpi ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä, kurpitsakrutonkeja, hienonnettua tuoretta korianteria tai vesikrassia ja loput 1/2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä.
Lähde: Modern Food Stories