Toimitus 5,90€ – Ilmainen toimitus yli 49€ tilauksiin

Kultainen kurpitsasosekeitto kurkumalla, inkiväärillä ja kanelilla

 

Kultainen-kurpitsa-keitto-kurkuma-inkivääri-kaneli

AINESOSAT

  • 2 rkl kookos- tai extra-neitsytoliiviöljyä 
  • 1 pieni sipuli (85 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,5 tl paprikaa
  • (20 g tuoretta inkivääriä raastettuna)
  • 800 g kurpitsaa
  • 1/2 pientä kukkakaalia, vain kukintoja (250g)
  • 1,6 litraa vettä
  • 2 tl Kultaisen Nesten jauheetta
  • ripaus Pink Himalajaa tai merisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1/2 limen mehu
  • 1 rkl mantelivoita

Kurpitsan krutonkeja

  • 200 g kurpitsaa tai kurpitsaa
  • 1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • ripaus vaaleanpunaista Himalajan tai merisuolaa

TÄYTE

  • 3 rkl tuoretta korianteria tai vesikrassia hienonnettuna
  • 4 rkl kurpitsansiemeniä

OHJEET

  1. Esilämmitä uuni 180C tuulettimella / 200C
  2. Kuori kurpitsa, poista siemenet, laita ne sivuun ja leikkaa paloiksi.
  3. Kuori sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi, mutta pidä erillään. Raasta inkivääri.
  4. Jos teet kurpitsakrutonkeja, leikkaa ne paloiksi, lisää oliiviöljyä ja suolaa, aseta uunipellille ja paista uunissa noin 30-40 minuuttia kullanruskeiksi.
  5. Kuumenna 1 rkl oliivi- tai kookosöljyä pannulla ja kuullota sipuleita varovasti keskilämmöllä 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja keitä vielä 30 sekuntia. Lisää kurpitsan ja kukkakaalin kukinnot. Paista 2-3 minuuttia pehmenemään.
  6. Lisää liemi, Kultaisen Nesten jauhe, paprika ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.
  7. Soseuta keitto tehosekoittimella.
  8. Laita kurpitsan siemenet uunipellille, suihkuta päälle hieman oliiviöljyä, ripaus suolaa ja paista noin 15 minuuttia kullanruskeiksi. Mahdollisuus käyttää kurpitsansiemeniä paketista, jonka paahtaminen vie vain noin 5 minuuttia. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.
  9. Sekoita limetin mehu (ja mantelivoi) sosekeiton läpi ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä, kurpitsakrutonkeja, hienonnettua tuoretta korianteria tai vesikrassia ja loput 1/2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä.

 Lähde:  Modern Food Stories