Toimitus 5,90€ – Ilmainen toimitus yli 49€ tilauksiin

Mehiläisen siitepöly ja perga - terveyden tukemiseksi.

Bee pollen siitepöly

Siitepöly

Siitepölyllä on uskomattoman paljon hämmästyttäviä ja harvinaisia ​​ominaisuuksia. Ennaltaehkäisevä ja parantava tonic ihmisten terveydelle.

Yksinkertaisesti sanottuna siitepöly on erittäin hienoa jauhetta kukan keskellä olevista pienistä hiukasista. Joissakin vuosina on sitä niin paljon, että keltaiset pilvet kelluvat metsien yläpuolella ja lampien vesi muuttuu keltaiseksi. Siitepölyn väri voi kuitenkin vaihdella valkoisesta mustaan. Mehiläiset eivät lajittele pölyä ja ns. Sekahyödykkeiden väri on edelleen joko keltainen tai kellertävänruskea.

Kerrallaan mehiläinen tuo pesään noin 20 mg siitepölyä. Hän tekee keskimäärin 10 lentoa päivässä. Yksi mehiläispesä varastoi noin 1 kg siitepölyä päivässä aktiivisen siitoskauden aikana ja 50 kg kauden aikana.

Mehiläishoitaja kerää siitepölyn käyttämällä pesän avauksessa olevaa erityistä keräyssarjaa.

Juuri kerätty siitepöly sisältää 20-35% vettä, 7-36% proteiinia, 20-39% sokeria (fruktoosia enemmän kuin glukoosia), 1-20% rasvaa ja 1-5% tuhkaa. Siitepölystä on löydetty yhteensä 28 kemiallista alkuaineita, mukaan lukien magnesium, natrium, nikkeli, titaani, kromi, rauta, jodi ja niin edelleen.

C -vitamiinia löytyy kaikkien kasvien siitepölystä. Koska kerätty siitepöly koostuu kuitenkin monien kasvien pölystä, se sisältää myös kaikkien ryhmien vitamiineja, myös niitä, joita ei löydy muista elintarvikkeista.

Arvokkain on siitepöly proteiinien suhteen. Ne sisältävät kaikki aminohapot, myös välttämättömät, joita tarvitaan solujen uudistumiseen ja jälleenrakentamiseen. Eläin ei voi syntetisoida niitä. Tarvittavat aminohapot saadaan myös kasvisruoista.

Siitepölyssä on viisi tai kuusi kertaa enemmän välttämättömiä aminohappoja kuin naudanlihassa tai maidossa. Esimerkiksi 15 g siitepölyä sisältää 1,1 mg leusiinia, joka on ihmisen tarvitsema päivittäinen määrä. Tyydyttymättömät rasvahapot siitepölyssä eroavat tyydyttyneistä rasvahapoista eläimissä, koska ne eivät aiheuta verisuonten kalkkeutumista.

Siitepölyn vaikutuksia on tutkittu eläinkokeissa. Esimerkiksi kanat alkoivat munia yli 20% enemmän munia, kun heille annettiin pieni määrä siitepölyä joka päivä. Yhdessä rotilla tehdyssä kokeessa kolmen välttämättömän aminohapon, valiinin, leusiinin ja isoleusiinin, lisääminen lisäsi niiden elinikää 12%. Sama tapahtuisi varmasti ihmisille, jos he kuluttaisivat siitepölyä jatkuvasti koko elämänsä ajan. Ei ole mitään järkeä syödä jälkeenpäin.

Noin 50 siitepölyssä olevaa bioaktiivista ainetta ovat hyödyllisiä monille sairauksille.

Siitepöly auttaa myös palauttamaan maksan toiminnan, on tehokas antianemian vastainen aine, aktivoi haiman insuliinin tuotantoa, vähentää veren hyytymistä, vahvistaa kapillaareja, alentaa veren kolesterolia, on skleroottinen vaikutus, stimuloi sapen ja virtsaneritystä, yleisesti vahvistava vaikutus, parantaa ruokahalua, lisää fyysistä työkykyä, vahvistaa seksuaalista toimintaa, vähentää eturauhasen laajentumisen riskiä.

Kuinka paljon käytää?

On suositeltavaa käyttää 2–8 grammaa (1–3 teelusikallista) siitepölyä päivässä. Se otetaan aamulla ja päivällä, ei illalla, koska siitepölyn stimuloiva vaikutus ei anna sinun nukahtaa.

Ruoansulatusmehujen hajoamisen edistämiseksi viljan riittävän vahvasta kuoresta on suositeltavaa liottaa siitepölyä keitetyssä vedessä 2-3 tuntia, välillä sekoittaen, ennen käyttöä.

Siitepöly voidaan sekoittaa puuroon tai juustoon.

Kuivattua siitepölyä voidaan säilyttää 2-3 kuukautta kuivassa pimeässä huoneessa, jonka lämpötila on enintään 12 astetta. Kun siitepölyä säilytetään hunajassa tai tomusokerilla, siitepöly säilyy paremmin, mutta vuoden kuluttua tämän ihmelääkkeen parantavat ominaisuudet menetetään kokonaan.

Mitalin toinen puoli

Valitettavasti siitepöly voi aiheuttaa allergioita monille ihmisille. Eri allergioista siitepölyallergia on yksi yleisimmistä. Siitepöly pääsee yleensä kehoon ilman mukana.

Tällä hetkellä lääkärit voivat määrittää riittävän tarkasti, mitkä aineet aiheuttavat allergioita ihmisille. On mahdollista, että kevään siitepöly on viatonta ja kesä vaarallista. Toisessa tapauksessa voi syödä keväällä kerätyn siitepölyn ja myös hunajaa. Tai päinvastoin.

Onneksi allergikoiden ei tarvitse luopua siitepölystä kokonaan. Mehiläiset tulevat pelastamaan.

Perga eli mehiläisleipä on valmistettu siitepölystä, mutta se ei aiheuta allergioita.

Perga

Pohjimmiltaan perga on mehiläisten siitepöly. Mehiläiset täyttävät sylkeen kostutetut pölypalat hunajakennoihin ja peittävät hunajalla.

Kahden viikon kuluessa maitohappokäymisen seurauksena mehiläisten "leipä" tai perkaa valmistetaan hunajakennoissa. Allergeenit eliminoidaan tässä prosessissa. Siitepölyyn verrattuna perkaa sisältää enemmän hiilihydraatteja ja maitohappoa, mutta vähemmän proteiinia ja rasvaa.

Pergaa sisältää myös paljon enemmän vitamiineja, mineraalisuoloja ja orgaanisia happoja sekä pienen määrän entsyymejä ja hormoneja. Siten voitaisiin myös sanoa, että perkaa on eräänlainen siitepölytiiviste, jolla on samat ominaisuudet kuin siitepölyllä. Sen ravintoarvo on niin korkea, että ihminen voi elää terveellisesti, mutta vatsalla ei enää olisi luonnon luomaa roolia.

Jotkut mehiläishoitajat ottavat pergaan pois kennoista. Sitä myydään sitten jyvänä, kuten siitepöly. Mutta vielä hyödyllisempi on purukumi, siis pureskella ja imeä kuten purukumi. Kumi syljetään ulos, mutta soluvaha voidaan niellä, mikä on jopa suositeltavaa. Vaha ei ole sulavaa, mutta imee haitallisia aineita suolistosta.

On suositeltavaa imeä kaksi tai kolme kuutiosenttimetriä kerrallaan kahdesti päivässä. Tämä vastaa noin kahta teelusikallista puhdasta siirappia.

Jos säilötyn siitepölyn parantavat ominaisuudet häviävät vuoden sisällä, maitohappo ja suuri määrä sokereita eivät salli bakteerien kehittymistä ja säilön arvo säilyy kesästä kesään, sitä voidaan vähentää vain jäädyttämällä.

 KATSO SIITEPÖLYN TUOTTEITÄ

 

 

MEHILÄISEN SIITEPÖLY JA RAAKAKAAKAONIBSIT

VOIKUKAN JUURI JA
MEHILÄISEN SIITEPÖLY

MEHILÄISEN SIITEPÖLY

TYRNI-LAKKA-KARPALO-SIITEPÖLYN-SIEMEN-sekoitus puuroon ja jogurtiin