Mini-marjakakut (kypsentämättömät, vegaaniset)
Resepti ja kuvat: Alena, Nutriciously
Yksinkertaisia mini-vegaanisia hedelmäkakkuja, jotka on täytetty vanilja-sitruunakermalla ja peitetty tuoreilla marjoilla!
Se on täydellinen terveellinen kevät-kesäherkku koko perheelle, jonka voit valmistaa tai ottaa mukaan piknikille.
Ainesosat
5 kiveä ilman kiviä, liotettu vedessä vähintään 1 tunti
1 ½ kuppi (noin 150 g) kaurahiutaleita
½ kuppi manteleita (60 g)
½ banaania, leikattu viipaleiksi
1 ½ kuppi (noin 150 g) kaurahiutaleita
½ kuppi manteleita (60 g)
½ banaania, leikattu viipaleiksi
Täytteeksi
¼ kupillista vähärasvaista kookosmaitoa (60 g)
1 kuppi mantelimaitoa tai kauramaitoa (240 g)
1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
2 rkl siirappia tai hunajaa
2 tl vaniljauutetta
1 rkl maissi- tai perunatärkkelystä
1 kuppi mantelimaitoa tai kauramaitoa (240 g)
1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
2 rkl siirappia tai hunajaa
2 tl vaniljauutetta
1 rkl maissi- tai perunatärkkelystä
Koristeeksi
Suosikkimarjojasi
Tuoreet mintun lehdet

Ohjeet
- Vuoraa 6 pientä kakkuvuokaa leivinpaperilla.
- Lisää kaurahiutaleita ja manteleita monitoimikoneeseen ja paina 1-2 sekuntia kolme tai neljä kertaa, kunnes ne ovat karkeaksi jauhettua. Nosta kulhoon.
- Lisää liotetut taatelit banaanien kanssa monitoimikoneeseen. Tee sose.
- Lisää monitoimikoneeseen kaurahiutaleet ja mantelit. Sekoita.
- Jaa seos tasaisesti kakkuvuokien kesken. Paina sitä sormillasi niin, että se peittää pohjan ja sivut.
- Jäähdytä seos samalla kun teet vaniljakermatäytteen
Vegaaninen vaniljatäyte
- Sekoita tärkkelys mantelimaitoon ja lisää keskikokoiseen kattilaan.
- Lisää kattilaan kookosmaito, vaniljauute, siirappi (hunaja), sitruunamehu ja sitruunan kuori, vatkaa tasaiseksi ja laita keskilämmölle.
- Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, alenna sitten lämpöä ja jatka sekoittamista, kunnes seos paksunee ja muuttuu kermaiseksi.
Viimeistele
- Ota kakut jääkaapista ja jaa vaniljakastike tasaisesti niiden väliin.
- Jäähdytä vähintään 2-4 tuntia (vaikka yön yli jääkaapissa on parasta).
- Ennen syömistä koristele minikakut tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.